Spreker zoeken

zoeken op trefwoord/naam
uitgebreid zoeken

Gerelateerde sprekers

Advies op maat

Voor een vrijblijvend advies neem gerust contact met ons op. Ook als u niet direct het antwoord vindt. Wij helpen u graag!

contacteer ons

Sprekersprofiel

Mujagic Edin

Edin Mujagic

Uw unieke economische en (geo)politieke gids in deze turbulente tijden
categorie(ën):
Ondernemen & Management, Politiek & Beleid
Inzetbaarheid:
Column, Discussieleider, Lezing, Panel- of debatdeelname, Workshop
taal:

Biografie

Boek Edin Mujagic als spreker bij Assemblee Sprekersbureau.

Edin Mujagic is een macro-econoom, gespecialiseerd in (de gevolgen van) het beleid van de centrale banken. Hij kan hij als geen ander de vaak complexe en abstracte economische ontwikkelingen helder en toegankelijk presenteren. Zijn economische analyses verschijnen in kranten en weekbladen in ruim 20 landen in de wereld. Hij focust op de middellange termijn en geeft aandacht aan structurele gevolgen van de economische crisis en probeert de maatregelen die genomen zijn te beteugelen. In 2009, toen de euro zijn tiende verjaardag vierde, waarschuwde hij op basis van economische analyse ervoor dat de levensvatbaarheid ervan op middellange termijn uiterst onzeker is. In zijn boek ‘Geldmoord’ onderbouwt hij waarom het Westen rekening moet houden met hoge inflatie op middellange termijn. Hij ziet de huidige economische crisis als de transitieperiode tussen twee economische tijdperken, dat van vóór en van ná de crisis. 

Mujagic is geboren in Bosnië-Herzegovina en is in 1992, als vluchteling, naar Nederland gekomen. Na het afronden van  het VWO ging hij macro-economie studeren aan de Universiteit van Tilburg. Hij behoort daarin tot de Nederlandse top. Zo is hij het jongste lid ooit van de Monetaire Kring, een beleidsforum waar doorgaans hoogleraren economie en hoogste ambtenaren van ministeries, de centrale bank en managers uit financiële instellingen regelmatig van gedachten wisselen over economische zaken. Daarnaast is hij lid van het Economists’ Club van Project Syndicate. Economists´ Club is een  discussie- en debatforum van Project Syndicate. Project Syndicate behoort tot de vijf best gelezen opiniërende sites in de wereld. De artikelen die daarop verschijnen, worden gebruikt door ruim 400 aangesloten kranten en weekbladen over de hele wereld.

Over de onderwerpen waar hij over spreekt, zoals het gevaar van het uiteenvallen van de muntunie in Europa of zelfs de Europese Unie, spreekt hij uit eigen ervaring. Hij heeft het uiteenvallen van een land, een muntunie, hoge inflatie, hyperinflatie en de politieke en maatschappelijke gevolgen zelf meegemaakt. Hierdoor is hij een unieke spreker: slechts weinigen hebben die ervaringen achter de rug. Na zijn presentatie heeft u inzicht in economische en (geo)politieke ontwikkelingen en gevolgen ervan voor u, úw bedrijf of úw sector.

Onderwerpen

  • Toekomst EU en de euro.
  • Inflatiegevaar op de middellange termijn: waarom en wat zijn de gevolgen?
  • Mondiale economische ontwikkelingen en gevolgen.
  • Beleid van de centrale banken en de gevolgen ervan voor consumenten, spaarders, beleggers en ondernemers.
  • Immigratie, integratie en vluchtelingen. 

Referenties

Literatuur

Afbeeldingen

offerte aanvragen

Contacteer Assemblee

Voor advies en al uw vragen:

+31 43 343 21 69

Ontmoet onze sprekers

Mijn sprekers

    U heeft momenteel nog geen sprekers geselecteerd

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
Facebook Linkedin Twitter Youtube Google+
Assemblee Sprekersbureau is lid van: