Spreker zoeken

zoeken op trefwoord/naam
uitgebreid zoeken

Gerelateerde sprekers

Advies op maat

Voor een vrijblijvend advies neem gerust contact met ons op. Ook als u niet direct het antwoord vindt. Wij helpen u graag!

contacteer ons

Sprekersprofiel

Salomon Kroonenberg

Prof. dr. Salomon B. Kroonenberg

categorie(ën):
Mens & Maatschappij
Inzetbaarheid:
Lezing
taal:

Biografie

Salomon Kroonenberg is op 13 maart 1947 geboren in Leiden. Hij is hoogleraar toegepaste geologie aan de TU Delft en schrijver van het boek De menselijke maat: de aarde over tienduizend jaar. Tot eind 2005 was hij columnist bij het weekblad Intermediair en een deel van zijn columns zijn verschenen in Stop de continenten! uit 1996.

Salomon Kroonenberg werd geboren in Leiden en doorliep het Stedelijk Gymnasium te Middelburg van 1959 tot 1965. In hetzelfde jaar ving Kroonenberg de studie fysische geografie aan de Universiteit van Amsterdam aan. Zijn afstudeeronderzoek was getiteld Petrology, weathering and landform genesis in granites in NW Spain. Hij promoveerde in 1976 aan dezelfde universiteit met het onderzoek getiteld "Amphibolite-facies and granulite-facies metamorphism in the Coeroeni-Lucie area, southwestern Surinam". Tegelijkertijd werkte hij in Suriname voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken (na de onafhankelijkheid van Suriname voor Buitenlandse Zaken) bij de Geologische en Mijnbouwkundige Dienst van Suriname.

Na een cursus remote sensing bij het ITC in Enschede in 1979, werd Kroonenberg als "suppletiedeskundige" docent geologie, geomorfologie en remote sensing aan het Centro Interamericano de Fotointerpretación (CIAF) in Bogota, Colombia. In 1982 werd hij aangesteld als hoogleraar geologie en mineralogie aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Sinds 1996 is hij hoogleraar toegepaste geologie aan de TU Delft. Kroonenberg nam ook plaats in de jury van de Eurekaprijs van 2004.

Kroonenberg geldt als een criticus van het Kyoto-protocol; hij relativeert de positie en de tijdsspanne van de mens binnen de geologische geschiedenis en wijst op de constante veranderingen in het klimaat, waar hij veelvuldig onderzoek naar gedaan heeft. Deze wetenschappelijke kritiek, samengevat in zijn boek De menselijke maat: de aarde over tienduizend jaar leverde hem veel publiciteit en optredens in diverse media op.

Onderwerpen

Afbeeldingen

offerte aanvragen

Contacteer Assemblee

Voor advies en al uw vragen:

+31 43 343 21 69

Ontmoet onze sprekers

Mijn sprekers

    U heeft momenteel nog geen sprekers geselecteerd

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
Facebook Linkedin Twitter Youtube Google+
Assemblee Sprekersbureau is lid van: