Spreker zoeken

zoeken op trefwoord/naam
uitgebreid zoeken

Gerelateerde sprekers

Advies op maat

Voor een vrijblijvend advies neem gerust contact met ons op. Ook als u niet direct het antwoord vindt. Wij helpen u graag!

contacteer ons

Sprekersprofiel

Vroemen Tom

Drs. ing. Tom Vroemen

Een van de pioniers in de wereld van Crowdfunding. Hij is mede-oprichter en directeur van CrowdAboutNow. Tom treedt regelmatig op als spreker over crowdfunding, ondernemingsfinanciering, beleggingen, ondernemerschap en innovatie. Hij verbaast met zijn analyse van financiële en maatschappelijke ontwikkelingen en de opmerkelijke verhalen van succesvol gefinancierde ondernemers. Zijn verhalen passen naadloos in uw beleving en het liefst gaat hij op scherpe wijze de interactie aan met zijn publiek.
categorie(ën):
Duurzaamheid, Klimaat & Milieu, Economie & Financiën, Innovatie, Trends & Creativiteit, Leiderschap & Motivatie, Mens & Maatschappij, Ondernemen & Management, Politiek & Beleid, Unieke verhalen & Intermezzo
Inzetbaarheid:
Interview, Lezing, Masterclass, Panel- of debatdeelname, Workshop
taal:
Crowdfunding to its finest
Tom Vroemen bij Avrio Advocati

Biografie

Boek Tom Vroemen als spreker bij Assemblee Sprekersbureau.

Midden in de financiële crisis nemen ondernemers het heft in eigen hand en beginnen zich te financieren zonder gebruik te maken van gevestigde partijen. En met succes! Langzaam maar zeker beginnen netwerken een grote impact te krijgen op de finance van individu en bedrijf.

Als een van de pioniers in de wereld van Crowdfunding vertelt Tom Vroemen over hoe klanten, omwonenden, fans, vrienden en familie van ondernemers de rol van hun bankiers kunnen gaan overnemen. Hij legt uit waarom ondernemers met succes kapitaal kunnen verwerven uit hun netwerk, en dat dit kapitaal veel meer is dan alleen maar geld. Hij illustreert de dunne grens tussen ondernemerschap en waanzin, en laat met humor zien wat wel en wat niet werkt.

Netwerkfinanciering gaat om meer dan enkel het vinden van kapitaal. Ondernemers die zich op deze wijze financierden lieten zien te kunnen rekenen op betrokkenheid van klanten en merken een positief effect op hun omzet: “Het is verbazend hoe ver weg we het altijd hebben gezocht, terwijl we meeste moeten hebben van onze directe omgeving.”

Aan de hand van uit het leven gegrepen voorbeelden die zich door het hele land voltrokken licht hij toe hoe de nieuwe finance in zijn werk gaat. Gaandeweg wordt duidelijk dat het kopen van aandelen op de beurs, of beleggen in een groot fonds de rol van het individu wegneemt uit de maatschappij. Waarom niet investeren in de bakker op de hoek? Of dat bedrijf dat die mooie producten maakt die je altijd cadeau geeft? Van deze ondernemers weet je tenminste écht hoe ze het doen. Hij opent ogen door te laten zien hoe ver ondernemerschap en de maatschappij van elkaar vervreemd raakten, maar als we ons best ervoor doen ze elkaar ook weer weten te vinden. Wat betekent dit voor particulieren en investeerders? En waar liggen nou de kansen voor fondsen en de bank?

De wereld van financieren en beleggen staat aan het begin van een paradigmaverschuiving. We gaan van bundeling en controle naar vertrouwen, zelf begrijpen en doen. Want, daar draait het toch allemaal om?

Tom Vroemen:

Drs. Ing. T.A.H. (Tom) Vroemen (1985) is mede-oprichter en directeur van CrowdAboutNow bv, het eerste crowdfundingbedrijf dat het mogelijk maakte voor iedereen om met kleine bedragen te investeren in de ondernemingen waarvan je dagelijks gebruik maakt. Het team van CrowdAboutNow begeeft zich op het terrein waar klassieke partijen zich nog maar met moeite begeven: financieringen onder de €150.000. Daarnaast weet het bedrijf meer beleving te geven aan bescheiden beleggingen dan mogelijk werd geacht. Hoewel een jonge start-up, de successen worden steeds meer op waarde geschat. Banken zoeken de samenwerking op, en de politiek omarmt het concept.

Tom treedt regelmatig op als spreker over crowdfunding,  ondernemingsfinanciering, beleggingen, ondernemerschap en innovatie. Hij verbaast met zijn analyse van financiële en maatschappelijke ontwikkelingen en de opmerkelijke verhalen van succesvol gefinancierde ondernemers. Zijn verhalen passen naadloos in uw beleving en het liefst gaat hij op scherpe wijze de interactie aan met zijn publiek.

Tom studeerde Werktuigbouwkunde aan de HTS in Heerlen en Organisatie en Strategie aan de Universiteit Maastricht. In zijn studententijd richtte hij een studentenpartij en een studentenbond op. Voordat hij zich toelegde op CrowdAboutNow legde hij de basis voor Internationale Inkoop bij Koninklijke BAM Groep en studeerde hij af als onderzoeker bij TNO.

Tom Vroemen staat in de Duurzame Top 100 van Trouw

Onderwerpen

Ondernemerschap;
Innovatie;
Financiële sector / ondernemingsfinanciering;
Netwerken;
Crowdfunding.

Referenties

Literatuur

Afbeeldingen

Tom vroemen 01Tom Vroemen 02Tom Vroemen 03Tom Vroemen 04
offerte aanvragen

Contacteer Assemblee

Voor advies en al uw vragen:

+31 43 343 21 69

Ontmoet onze sprekers

Mijn sprekers

    U heeft momenteel nog geen sprekers geselecteerd

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
Facebook Linkedin Twitter Youtube Google+
Assemblee Sprekersbureau is lid van: