Spreker zoeken

zoeken op trefwoord/naam
uitgebreid zoeken

Gerelateerde sprekers

Advies op maat

Voor een vrijblijvend advies neem gerust contact met ons op. Ook als u niet direct het antwoord vindt. Wij helpen u graag!

contacteer ons

Sprekersprofiel

Erkel Arjan

Arjan Erkel

Een inspirerend en indrukwekkend voorbeeld over omgaan met crisis en verandering.
categorie(ën):
Celebrity Speakers, Mens & Maatschappij, Ondernemen & Management, Politiek & Beleid, Unieke verhalen & Intermezzo
Inzetbaarheid:
Column, Interview, Lezing, Panel- of debatdeelname, Workshop
taal:

Biografie

Boek Arjan Erkel als spreker bij Assemblee Sprekersbureau.

Arjan Erkel, ondernemer en antropoloog, bekend geworden door zijn 20 maandenlange ontvoering in Dagestan tijdens zijn werk voor Artsen Zonder Grenzen als voormalig landen-directeur bij Artsen Zonder Grenzen.

Erkel werd twintig maanden hij door zwaarbewapende, gemaskerde mannen gegijzeld vastgehouden in een donker hok van anderhalf bij twee meter tussen de insecten en de muizen. 607 dagen beroofden rebellen hem van zijn vrijheid, controle en comfort. Toch kijkt hij zonder rancune naar deze gijzeling terug. Het is namelijk ook een harde en goede leerschool geweest om nog meer voor zichzelf op te komen, de regie over zijn leven in eigen handen te nemen en zijn kansen af te dwingen. Groei door gedwongen verandering.

Tegenwoordig is Erkel eigenaar van het groeiburo Walking Tree. Hij is een veel gevraagd spreker over persoonlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Hij is een natuurlijk, begaafd spreker. Door zijn vorm van story telling en de link maken naar de dagelijkse praktijk weet hij het publiek van begin tot einde te boeien en te inspireren.

Het thema van Erkels presentatie is: Groei door verandering, veerkracht en verbinding. Erkel zet zijn verhaal in om mensen te inspireren en in beweging te zetten de regie over hun eigen leven naar zich toe te trekken met als doel dat zij bij zichzelf ten rade gaan welke krachten en talenten ze ongebruikt laten of niet volledig benutten en hoe ze hun motivatie, ambitie en creativiteit kunnen vergroten. Daarnaast is zijn benadering gericht op het verbeteren van de verbinding tussen mensen in teams.

Vaste zekerheden blijken lang niet altijd zo zeker te zijn. De toekomst ligt minder stevig geworteld in het heden, dan we wensen. Hoe gaan mensen en organisaties om met deze nieuwe situatie?
Als iemand weet hoe het was om karakter te tonen en om te gaan met veranderingen en het wegvallen van zekerheden dan was dat Arjan Erkel tijdens zijn 607 dagen lange ontvoering. Erkel wil andere mensen die wellicht soms ook tegen veranderingen aan hikken aansporen op zoek te gaan naar hun groeimogelijkheden.

Erkels presentatie is ten eerste super boeiend. Zijn verhaal is uniek in Nederland. Ook de wijze waarop hij zijn ontvoering als metafoor gebruikt om te vertellen over mentale weerbaarheid, groei en flexibiliteit in het dagelijkse leven spreekt zeer aan.

Hij benadrukt in zijn verhaal de noodzaak tot verandering in deze tijd van  en zet ons aan op zoek te gaan naar onze eigen groeimogelijkheden, veerkracht en flexibiliteit. Hij geeft op een natuurlijke wijze inzicht in hoe mensen soms wel willen veranderen maar niet veranderen uit gewoonte, angst of het blijven vasthouden aan patronen waaraan mensen gewend zijn en hoe ze dit kunnen veranderen.

Onderwerpen

Groei door verandering, veerkracht en verbinding:  
Als iemand weet hoe het was om karakter te tonen en om te gaan met veranderingen en het wegvallen van zekerheden dan was dat Arjan Erkel tijdens zijn 607 dagen lange ontvoering in Dagestan. De wijze  waarop hij zijn ontvoering als metafoor gebruikt om te vertellen over mentale weerbaarheid, groei en flexibiliteit in het dagelijkse leven spreekt zeer aan.

Referenties

Afbeeldingen

offerte aanvragen

Contacteer Assemblee

Voor advies en al uw vragen:

+31 43 343 21 69

Ontmoet onze sprekers

Mijn sprekers

    U heeft momenteel nog geen sprekers geselecteerd

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
Facebook Linkedin Twitter Youtube Google+
Assemblee Sprekersbureau is lid van: